Behandlingar

Vi på Valands Tandvård erbjuder ett stort antal olika behandlingar. Oavsett vilka problem du har med dina tänder kan vi hjälpa dig att lösa dem.

Ring oss gärna på telefonnummer 031-13 24 47 om du har några frågor gällande behandlingsform.

Behandlingar – Valands Tandvård

Undersökning

En undersökning hos oss på Valands Tandvård är en mycket angenäm upplevelse, i alla fall vad tandundersökningar beträffar…
Läs mer

Panoramaröntgen

Med denna undersökningsmetod kan vi ta en bild på både över- och underkäke på en gång. Panoramaröntgenbilder behövs vid planering av större behandlingar, såsom broar, implantat och vid käkskador.
Läs mer

Karies

Karies eller hål i tänderna uppstår genom syraattacker som orsakas av bakterier. Vi på Valands Tandvård ser det som ett rent nöje att få befria dig denna uråldriga åkomma.
Läs mer

Rotfyllning

Den vanligaste orsaken till rotfyllning är ett djupt kariesangrepp eller ett kraftigt slag mot käken så att pulpan skadats. Hos Valands Tandvård fokuserar vi på att utföra ingreppet så smidigt och behagligt som möjligt.
Läs mer

Tandlossning

Läran om tandlossningssjukdomar kallas parodontologi. Det finns flera tandlossningssjukdomar. De vanligaste är gingivit och parodontit. Parodontit är en folksjukdom där cirka 40% av befolkningen har någon grad av parodontit och 15% har mer allvarlig parodontit.
Läs mer

Implantat

Tänder slits med tiden, ibland så mycket att de går förlorade. De vanligaste orsakerna till tandförluster är tandlossningssjukdomar, karies och frakturer. Med konstgjorda tandrötter av titan kan vi erbjuda dig en tandersättning som har samma utseende, känsla och funktion som naturliga tänder.
Läs mer

Blekning

Friska tänder är normalt gulvita. Vissa tänder är mörkare än andra beroende på tandens inre struktur. De flesta tycker det är viktigt att ha ljusa tänder och tandblekning efterfrågas av allt fler.
Läs mer

Estetik

Estetik kan betyda olika saker för olika människor. En jämn tandrad och ett vitt leende? Ett gnistrande leende i bokstavlig mening? En färgglad blomma eller en riktig ”blåtand? Oavsett estetiskt önskemål kan vi på Valands Tandvård hjälpa dig… om det gäller dina tänder, vill säga…
Läs mer

Valands Tandvård

Vasagatan 60
411 37 Göteborg
Telefon: 031-13 24 47
Telefax: 031-13 24 57

Öppettider

Månd -Tors 08.00-16.30
Fredagar 08.00-15.00
(lunchstängt 12.00-12.30)